Amit az uszonyokról tudni kell 2022-ben

Az uszonyok alapvető fontosságúak minden úszó számára! Az uszonyok számos előnyt nyújtanak az edzés során. Segítik a láb- és a központi izmokat, javítják a boka rugalmasságát és egyáltalán szórakoztatóvá teszik az úszást!

Azt azonban nehéz eldönteni, hogy edzésünkhöz melyik uszony használata lehet a legalkalmasabb. Ha nem tudja, hol kezdje a választást, segítünk. 

A legjobb gyerek uszonyok: FINIS hosszú úszó uszonyok

A Finis gyerek uszonyai közül a FINIS Long lebegő uszonyok nagyszerű szokásos kezdő uszonyok a gyermekek számára. Ezeket a hosszú uszonyokat hosszú pengével tervezték, hogy biztosítsák a felhajtóerőt és a meghajtást. Ezek segítenek abban, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell a térd helyett a csípőből rúgni. Emellett lebegnek, ami segít megtanulni a test megfelelő beállítását.

Ezek az uszonyok XXXXS – XXL méretűek. Minden méret külön színben készül,  hozzárendelve egy szín, ami megkönnyíti a csapatok számára a megosztott felszerelések egyszerű válogatását.

A legjobb fitnesz uszonyok: FINIS Zoomers Gold

A Finis Zoomers Gold Fins uszonyt úgy tervezték, hogy keményen megdolgoztassa az úszót. Ezek  a rövid pengéjű úszók kevesebb hajtóerőt biztosítanak, mint más uszonyok, hogy kevésbé segítsék az úszást. Emiatt a legjobbak a szív- és érrendszeri kapacitás növelésére és a láb erősségének gyors felépítésére. A rövid penge ösztönzi a rövid és gyors rúgásokat is, ami az úszás során megfelelő technika.A Finis Zoomer Gold uszonyok könnyedén elférnek bármilyen úszótáskában. 

A legjobb monofin: FINIS monofin

A Finis által kifejlesztett monofin és pipa úszó eszközök a gyakorlati és edzéstechnikai fejlesztések következtében, a legmodernebb eszközök. A monofin eszköz legfontosabb célja, hogy segítsen a tökéletes pillangó mozdulat elsajátításában. 

A víz alatti pillangórúgást „5. csapásnak” nevezik. Monofinnal lehet tökéletesíteni a hatékony rúgáshoz szükséges egyenletes fel és le rúgást, mert a technika és az erő növelésére tervezték. Gumi anyaga puha, kényelmes és biztonságos illeszkedést biztosít.

Igen, hasznos edzéstechnikai eszköz a monofin! De hol az élmény? A FINIS monofin eszközeit úgy terveztük, hogy szórakoztassa a sellőjét! Színesek, játékosak, ki ne szeretne velük úszni?

FINIS positive drive fin uszonyok

A Positive Drive Fin mind a négy úszásnemhez használható, az ergonomikus lábzseb könnyedén illeszkedik. Az állítható sarokszíj stabilan tartja az uszonyt. A heveder állíthatósága nagyszerű a még növésben lévő gyerekek számára is.

És persze az uszony sárga-fekete Finis színekben pompázik. 

De miért érdemes uszonyokat használni az úszó edzéshez?

Hasonlóan ahhoz, ahogy a kéz ellenállások a felsőtest erősítésére összpontosítanak, az uszonyok az alsó test erejére összpontosítanak. A lényeg abban rejlik, hogy a test különböző részeinek megmunkálásával lehet így diverzifikálni az edzéseket. 

Rugalmas boka

Gyakran előfordul, hogy az új úszóknak nincs rugalmas bokájuk. Sok futó és triatlonista is küzd ezzel. Tanulmányok és személyes tapasztalataink is azt mutatták, hogy a rugalmas bokák fontosabbak a rúgásnál, mint a lábak ereje. Ha az úszó nem halad megfelelően, annak egyik oka lehet az, hogy  valószínűleg rossz a bokája rugalmassága. Az uszonyokkal növelhető a boka mozgástartománya és sokkal hatékonyabb lehet a rúgás. 

Kevés jobb érzés van, mint az az érzés, hogy elsuhan a víz, miközben egy uszonypár hajtja. Az úszás monoton lehet, ha ugyanazt a régi rutint követi. Az uszonyok használata azonban szórakoztatóvá teszi!